Hiteligénylés

A mai gyorsuló világban a bankok is egyre több és több kritériumot kérnek vagy követelnek a hiteligénylő adóstól. Ezekben kívánunk rövid, de tartalmas cikkeinkkel segíteni az olvasó számára, hogy azonnal képben legyen melyik hitelhez milyen papírok, dokumentumok szükségesek ahhoz, hogy az igénylés valóban sikeres legyen.

Papírok tönkelege helyett tudatosan készüljön a hiteligénylésre

A legtöbb bank publikálja mi szükséges a hiteligényléshez, viszont vannak apró buktatók, amikre nem számolunk. NAV igazolások, KATA igazolás, munkáltatói igazolás... Számlakivonat, de mikori legyen? mi szerepeljen rajta? Közüzemi számlák? MI van ha nem az én nevemre szól a számla... és még sorolhatnánk részletesen mikre kell ügyelni... Ezért írjuk le egyszerűen, tisztán, átláthatóan.

Minden hitelhez ugyan azok a dokumentumok kellenek?

Néha igen, néha nem. Azaz inkább fogalmazzunk úgy, hogy például egy személyi kölcsön igényléséhez sokkal kevesebb dokumentációra van szükségünk, mint egy lakáshitel elindításához. Hiszen vegyük csak figyelembe a CSOK-ot, azaz a szocpolt. Egy ilyen igénylésnél már az Államkincstárba is meg kell jelennünk, jobb esetben csak egyszer...