Áruvásárlási hitelek igénylése – Mire, mikor használható?

Ha egy nagyobb vásárlás előtt állunk, az egyik legjobb választás lehet az áruhitel, mivel akár 0%-os kamatra megkaphatjuk a kiválasztott termékeket. Az áruvásárlási hitelek korábban  csak a nagyobb bevásárlóközpontokban, illetve azon belül is a nagyobb elektronikai szaküzletekben lehetett megtalálni. Magyarországon már nem csak a boltokban, de az internetes webáruházakban is lehet áruhitelt indítani. A boltok száma napról napra növekszik. Eddig minden évben rekordokat döntenek az áruvásárlási hitelek.

Minden esetben nézzük át a hirdetményt, hiszen minden reklámújságban külön részt szentelnek arra, hogy elkerüljék az ügyfél-irritációt, tehát pontosan tudatják velünk milyen dokumentumokra van szükség ahhoz, hogy a kívánt áruhitelt meg is kapjuk. A szükséges dokumentumok amúgy szinte egy az egyben megegyeznek a személyi kölcsön igénylési dokumentumokkal.

A hitel pár tízezer forinttól akár milliós tételig is mehet. Régebben csak 300-500 ezer volt a plafon, de a mióta elterjedtek az igen drága LED és 3D tv készülékek rájöttek, ha nem emelik a hitelösszeget, soha nem adják el a készülékeket.

Alapjába véve van önerő, viszont nagy reklámerővel bír az a bejelentés, amikor egy cég 0% befizetésével (nulla Forint önerővel) adja az áruhitelt.
További reklámfogások, amikre felkapjuk a fejünket:

  • Kamatmentes részlet
  • 0% THM
  • Eltolt törlesztés kezdet (Az első hónapban nem kell fizetnie az ügyfélnek. Sok esetben ezt az év végén reklámozzák azzal a szlogennel, hogy „fizesse az első részletet csak jövőre”)
  • Nincs kezelési költség