Személyi kölcsön 18 – 25 éves kor között? Igen, lehetséges!

Van, amikor már fiatalon is vannak olyan élethelyzetek, amihez szükséges egy nagyobb összeg. Ha nincs megfelelő szülői segítség, vagy nem tudtunk még annyit dolgozni életkorunkból kifolyólag, hogy egy nagyobb összeget félre tudtunk tenni, mondjuk egy autó vásárláshoz, akkor nincs más teendőnk, mint egy hazai pénzintézet segítséget kérni. Ezekre az élethelyzetekre a legjobb választás a személyi kölcsön igénylése.
Viszont problémákba ütközhetünk, ha nem vagyunk elég felkészültek, ugyan is pont a fiatal kor miatt a legtöbb bank elutasítja a kérelmet. Mutatjuk, mikre kell figyelnünk, ha személyi kölcsönből szeretnénk egy ötletünket megvalósítani, vagy éppen egy új munkához lenne szükség például egy autóra.

Személyi kölcsön igénylésének alapfeltételei, dokumentumai

A kölcsön sikeres igényléséhez az alábbi dokumentumok szükségesek:

  • Személyi igazolvány
  • Lakcím kártya (szükséges az állandó lakcím megléte)
  • Adókártya

Ezek az alapvető dokumentumok. A bankok a felsorolásba még hozzá teszik a munkáltatói igazolást és a minimum 3 havi bankszámla kivonatot, viszont mi mégsem tettük bele a listába, még pedig azért, mert vannak olyan bankok és igénylési összegek, amikor például nem kérik a munkáltatói igazolást, vagy ha készpénzben kapod a fizetésedet, nem követelik meg a 3 havi bankszámla kivonatot. Itt azonnal meg is jegyzem, hogy a kamatok ebben az esetben jóval magasabbak, mint a normál piaci kamatok. Akár 4-8%-al magasabb kamatot is fizethetsz azért, mert nincs megfelelő bankszámlamúltad.A Bankok életkor megkötései, és a mi mögötte van

A bankok hirdetményeiben a 18 és 25 éves kor között indul az igénylési lehetőség. Van olyan bank, aki már 18. életévtől engedi a hiteligénylést, viszont van, aki csak 25 életév betöltését követően biztosítja ezt a hitelt. Ennek az az oka, hogy bizonyos bankok óvatosabbak. Azaz inkább egy érettebb, 25 évesnek adnak hitelt, és nem kívánnak hitelt biztosítani egy olyan fiatalnak, akinek még nem alakult ki igazán az élete munkahely tekintetében.

Mi lehet a különbség ezek között bankok között?

A Kamat. Mégpedig igen magas kamatkülönbségek vannak. Azok a bankok, aki fiatalabbakat is finanszíroznak, mivel tudják, hogy ebben a szegmensben kevesebb az ajánlat, így magasabb kamatot is árazhatnak, hiszen tudják, hogy kevés a versenyző ezekért az ügyfelekért, így adhatják drágábban a termékeiket.
Mit tehetünk?

Járjuk végig az összes bank weboldalát, és keressük meg melyik bank milyen kamaton biztosít személyi kölcsönt. Mindegyik ajánlatot írjuk fel, és hasonlítsuk össze. Vagy ha tehetjük, díjmentesen vegyünk igénybe egy olyan céget, aki díjmentesen összehasonlítja a számunkra a kedvező banki ajánlatokat.