Személyi kölcsön igénylése 60 év fölött? Nyugdíj, Rokkantsági ellátás, aktív dolgozók.

A 60. életévüket betöltött ügyfelek sok esetben találkozhatnak azzal, hogy nehezebben jutnak hozzá a kölcsönhöz. Az alábbi cikkben segítünk azon ügyfeleknek, akik már betöltötték a 60. életévüket, és már

  • Nyugdíjasok
  • Rokkantsági ellátásban részesülnek
  • Aktív dolgozók

Nyugdíjasok személyi kölcsön igénylése

A nyugdíjasok esetében egyetlen egy dologra kell figyelni, hogy a tervezett hitel lejárata ne haladja meg az ügyfél 70. Azaz ha valaki 65 éves, a legtöbb bank maximum 5 éves futamidőt fog elfogadni, mivel a legtöbb bank szabályzata szerint a hitel lejáratával egy időben nem lehet több az ügyfél, mint 70 éves. Sok esetben egy plusz biztosítással kitolható ez az időpont mondjuk 74 éves koráig, viszont akkor számolnunk kell azzal, hogy magasabb lesz a havi kiadási költségünk.

1 millió forint 3 éves és 5 éves futamidőre, végig FIX törlesztővel (bankszámla nyitás nélkül)

  • 3 éves futamidő
  • Várható törlesztő részletek: 33 100 Forint – 35 800 Forint között kell számolni.
  • Így a jövedelem minimum 82 750 HUF-nak kell lennie úgy, hogy más hitelünk nincs (JTM szabály). Itt fontos megjegyezni, hogy a bankoknak van egy minimum jövedelem határa, ami 100 000 Forint/hó
  • 5 éves futamidő
  • Várható törlesztő részletek: 22 300 Forint – 26 800 Forint között kell számolni.
  •  Így a jövedelem minimum 62 500 HUF-nak kell lennie úgy, hogy más hitelünk nincs (JTM szabály). Itt fontos megjegyezni, hogy a bankoknak van egy minimum jövedelem határa, ami 100 000 Forint/hó.

Rokkantsági ellátásban részesülők

Azon ügyfelek, akiknek a jövedelme rokkantsági ellátásból származik, azoknak egy nagyon fontos dolgot kell leellenőrizniük. Hogy a rokkantságuk véglegesítve van-e vagy még szükséges felülvizsgálatra menniük. Ugyan is, ha véglegesített, akkor a bank úgy tekint erre a jövedelemre, mint egy nyugdíjra, azaz nem elvehető, nem visszavonható. tehát az ügyfél élete végéig kapni fogja ezt az ellátást (pontosabban ez majd nyugdíjjá fog átalakulni)
Amennyiben még a jövőben lesz felülvizsgálat, azaz nincs véglegesítve és újból x éven belül meg kell jelenniük a bizottság előtt, akkor sajnos a bank nem fogja elfogadni a hitelkérelmet, azaz nem hitelezhető státuszt kap az ügyfél.

60 év fölötti aktív dolgozók

Ezen ügyfélkör tökéletes a hitelezés szempontjából, csak pár szabálynak kell megfelelniük.
– A fizetését bankszámlára kapja
– Határozatlan munkaszerződéssel rendelkezzen.
– Minimum 3 havi munkaviszonya legyen az igénylés pillanatában úgy, hogy fel is tud mutatni 3 havi bankszámlakivonatot. (Itt leírjuk miért fontos ez)
– A hitel futamidejének lejáratakor 70 év alatt legyen még az ügyfél.
Ha ezeket tudjuk teljesíteni, akkor egy standard eljárás keretében indítható a személyi kölcsön igénylése.

Összességébe véve azért, mert valaki elmúlt 60 éves, nem jelenti azt, hogy nem kaphat személyi kölcsönt Magyarországon. Egy biztos, jobban megvizsgálja a bank a jövedelmim oldalt, hiszen több jövedelmi alternatíva van, mint egy fiatalabb ügyfélnél.