Személyi hiteligénylés 2017-ben munkáltatói nélkül

A munkáltató igazolása szükséges, azaz elengedhetetlen, hogy 2017-ben hitelhez jusson valaki. A legapróbb áruhitelhez, vagy hitelkártyához is szükséges a munkahely, így akinek nincs munkaviszonya, hiába lenne tehermentes ingatlanja a hitel felvételéhez, nem lesz sikeres a hiteligénylése 2017-ben ha nincs jövedelme.
Van ingatlanom, de nincs jövedelemigazolásom

Amennyiben csak ingatlan fedezettel indítja el személyi hiteligénylését, úgy az elutasításra fog kerülni. Sajnos nem elegendő az, ha ingatlant szeretne csak fedezetnek a személyi hiteléhez, ugyan is a bankok is jogszabályok alapján működnek, mely kimondja, munkáltatói igazolás szükséges a hitel megszerzéséhez. Amennyiben van adóstárs, akinek van jövedelme, akkor is elutasításra fog kerülni a hiteligénylés, hiszen  maga az adós írja a szerződést alá. Sajnálatos módon ezek már egy hitelkalkulátor használatakor is kiderülnek. ezek a rendszerek nem is engedik tovább a kalkulációt, ha nincs megadva mennyi a kereset.
Van már munkám, de nem kapok hitelt!

van munkáltatói igazolás, de nem elég a keret. Lehet szükséges az ingatlan is hiteligényléshez.

Amennyiben van munkánk és ezáltal van jövedelem igazolásunk vagy a számlánkra érkezik a fizetésünk, akkor sem kapunk hitel egy ideig.  Ahogy a számlavezető bankunkban elkezdjük a személyi hitel igénylési folyamatot, úgy a bank megnézi a számlára érkező jövedelmünket. Ezt általában 3 – 6 hónapra visszamenőleg nézik. Amennyiben nincs meg minimum 3 hónap, úgy ismételt elutasítást kaphatunk. Ha meghaladja az említett hónapot, a számlánkra érkezett összeg alapján kalkulálják a felvehető maximumot. Amennyiben csak a jövedelmünket vonjuk be, úgy kevesebb összeget igényelhetünk, mint egy ingatlan bevonásával együtt.
Mi a helyzet a nyugdíjasokkal?

Első körben szögezzük le: a nyugdíj egy kereset. arra lehet hitelt felvenni. Sőt! Sok bank alacsony hiteligénylésnél kockázatmentesebbnek tartják a nyugdíjasokat, mint az aktív dolgozókat. És miért? Mert ezt a munkahelyet nem lehet elveszíteni. Ez fix, folyamatos összegnek minősül, ezzel nyugodtan tervezhetnek a bankok. Persze az életkor befolyásoló tényező, vannak például olyan kritériumok, hogy 70 év fölött már csak 2 millió forint személyi hitelt adnak 3 éves futamidőre. Itt is érdemes utána nézni egy kalkulátor lehetőségnek oldalunkon.