Személyi Kölcsön munkáltatói nélkül 2019-ben

A hiteligénylés elengedhetetlen része többek között a munkáltatói igazolás. Viszont vannak olyan lehetőségek, amikor ennek meglététől a bankok eltekintenek. ezeket vesszük most sorra, melyek azok az igénylések, amikor a bank nem kéri a munkáltatóit.

Mikor nem kell munkáltatói

Összeszedtük pontokba miknek kell megfelelni ahhoz, hogy a bank ne kérjen munkáltatóit.

  • Megfelelő hitelmúlt

Ha rendelkezünk hitelekkel, amik minimum 1 évesek, és rendben fizetve vannak, azaz a KHR adatbázisban tisztán látszódik, hogy rendben vannak fizetve, akkor ez megfelelő hitelmúltnak számít, így a bankok tudni fogják, hogy jó adósok vagyunk. Fontos megjegyezni, hogy csak az aktuális elmaradások lehetnek feltöltve a KHR-be, viszont ha volt korábban mulasztás, a dátumok alapján ezt is ki tudják szűrni. Mit jelent ez? Ha például volt egy hitelünk, amire kértünk halasztást, akkor az a szerződési dátumból és hitel lejárati dátumából kiszámolható. azaz a megkötött szerződés és a futamidő nem fog egyezni a lejárati dátummal. ebből következi,, hogy az ügyfélnek volt halasztási kérelme, vagy szerződésmódosítási kérelme.

  • Megfelelő számlamúlt

Minden esetben, ha munkáltató nélkül akarjuk intézni a hitelünket, szükséges minimum 3 de jobb az egy éves bankszámla múlt, amin látszódik, hogy a munkabérünk a számlánkra érkezik. A közleményben minden esetben legyen feltüntetve, hogy munkabér!

  • Igényelt összeg

A legtöbb bank a munkáltatói elengedését alacsonyabb összegekhez kötik. 1 millió Forint igénylése alatt a legtöbb bank nem kér munkáltatóit abban az esetben, ha rendelkezik megfelelő hitelmúlttal és bankszámlával az ügyfél.

  • Hol dolgozunk?

Érdekes, de ilyen esetekben a bankszámlán szereplő céget is leinformálják. Sok esetben a hitel elutasítása azért történhet meg, mert a cég akinél dolgozunk nem megfelelő adatokkal rendelkezik. Van esetleg köztartozása, fekete listás, stb. Ilyen esetekben tehetetlenek vagyunk, nem fogunk hitelt kapni.

  • Legyen a cégünknek publikus elérhetősége

A munkáltatónk megtalálható legyen az interneten. Ez azért fontos, mert hiába nem viszünk munkáltatóit, ettől függetlenül a bank még leinformálhatja a cégünket publikus elérhetőségen, hogy valóban ott dolgozunk-e, minden rendben van-e a munkaviszonyunkkal. Abban az esetben, ha nincs internetes elérhetősége a munkáltatónknak, és nem fogják megtalálni, várható, hogy hiánypótlásban mégis kérnek munkáltatóit.

Összességében ezek a leg alapvetőbb kritériumok, hogy elkerüljük a munkáltatóit. A későbbiekben ezeket a témaköröket még részletesebben ismertetjük.